NVO EXPO 2017

Ponedeljak - 25 Septembar,2017 - 03:17:00

TACSO kancelarija u Crnoj Gori u saradnji sa Centrom za razvoj nevladinih organizacija (CRNVO) - Resursnim centrom za NVO u Crnoj Gori organizuje treći po redu NVO EXPO – Sajam nevladinih organizacija.

Panel diskusija

Srijeda - 18 Oktobar,2017 - 01:24:07

Odgovornost na svim nivoima ključni je koncept za uspostavljanje praksi dobrog upravljanja u državnoj upravi u Crnoj Gori, zaključeno je na panel diskusiji o prioritetima reforme javne uprave. Panel diskusiju „ Prioriteti reforme javne uprave “ organizovali su Institut alternativa i Delegacija Evropske unije  u Crnoj Gori.

Okrugli sto

Srijeda - 18 Oktobar,2017 - 01:23:24

Samo direktnim i otvorenim razgovorima o poteškoćama sa kojima se građani/ke crnogorskih opština suočavaju kad traže određene informacija o radu istih, ali i uvidom u to na koji način radi lokalna administracija i koja su njena ograničenja kad je riječ o unaprijeđenju transparentnosti rada same opštine, mogu pomoći u razumijevanju ali i osnažiti dosljednu primjenu Zakona o slobodnom pristupu informacijama, zaključeno je na okruglom stolu ” Imam pravo da znam ” koji je, u Podgorici, organizovao Centar za građansko obrazovanje (CGO).

Posjeta

Srijeda - 18 Oktobar,2017 - 01:22:42

  Predstavnici Crnogorskog društva za borbu protiv raka (CDPR) posjetili su u okviru stalne aktivnosti u borbi protiv konzumiranja duvanskih proizvoda OŠ “ 18. oktobar ” na Bioču. Tom prilokom razgovarano je o problemima koje izaziva konzumiranje duvanskih proizvoda u školskom uzrastu i koliko štetno i nepovoljno utiče na mladi organizam.  

Konferencija za novinare

Srijeda - 18 Oktobar,2017 - 01:21:47

Udruženje za zaštitu okoline i izučavanje faune " Eko centar " iz Bijelog Polja je organizovalo pres konferenciju povodom početka realizacije projekta " Florističke odlike bjelopoljske strane Bjelasice ". Ideja projekta proistekla je iz lokalnog akcionog plana za mlade, opštine Bijelo Polje koji definiše potrebu za edukacijom mladih o značaju biodiverziteta.

Dan bijelog štapa

Srijeda - 18 Oktobar,2017 - 01:21:08

Savez slijepih Crne Gore brojnim aktivnostima obilježio je Dan bijelog štapa. Poetsko – muzički susreti književnih stvaračlaca održani su u Beranama, a centralna manifestacija održana je u Herceg Novom i okupila je blizu 200 učesnika.

Arhus karavan

Srijeda - 18 Oktobar,2017 - 01:19:53

Povodom početka realizacije Projekta „ Arhus caravan ”, Agencija za zaštitu prirode i životne sredine i Ekološki pokret “ OZON “ iz Nikšića, su danas, organizovali edukativnu posjetu preduzećima Regionalna sanitarna deponija “ Možura ” i Hemosan u Baru.  

Deste nacionalne igre Specijalne olimpijade

Uto - 17 Oktobar,2017 - 11:49:27

U organizaciji Specijalne Olimpijade Crne Gore i OŠ „ Ilija Kišić “ iz Zelenike, tradicionalnim partnerom u organizaciji ovog dogadjaja, održane su jubilarne 10-te nacionalne igre Specijalne olimpijade. Ovom trodnevnom događaju  prisustvovalo je preko 150 učesnika, sportista Specijalne olimpijade, trenera i volontera kao i stručnih lica za rad sa osobama sa intelektualnim smetnjama. 

Akcija udomljavanja životinja

Uto - 17 Oktobar,2017 - 11:48:25

  U akciji udomljavanja životinja, koja je organizovana u ispred IDEE na Tuškom putu u Podgorici, udomljeno je 9 pasa i mačaka. Novi dom dobilo je 6 mačića, jedno kuče iz azila i 2 kučeta iz NVO „ Ruka šapi “, koja je učestvovala u organizaciji događaja.  

Zagrli ljubav

Ponedeljak - 16 Oktobar,2017 - 02:15:43

  Članice NVO „ Zdrava Dona Montenegrina ” šetnjom u centru Podgorice pod motom „ Zagrli za ljubav ” obilježile su oktobar-mjesec borbe protiv karcinoma dojke. Šetnja je organizovana u Ulici Slobode, od zgrade Pošte do Trga Nezavisnosti.

Pages