NVO EXPO 2017

Ponedeljak - 25 Septembar,2017 - 03:17:00

TACSO kancelarija u Crnoj Gori u saradnji sa Centrom za razvoj nevladinih organizacija (CRNVO) - Resursnim centrom za NVO u Crnoj Gori organizuje treći po redu NVO EXPO – Sajam nevladinih organizacija.

Dodjela sertifikata

Uto - 16 Januar,2018 - 11:50:36

U sklopu projekta „ Invaliditet nije prepreka “ koji je realizovalo Udruženje paraplegičara Bijelo Polje i Mojkovac dodijeljene su diplome učesnicima projekta. Šest osoba sa invaliditetom je dobilo sertifikate a cilj projekta je bio povećanje zapošljivosti i osposobljenosti lica sa invaliditetom na tržištu rada.

Pohod na Hajlu

Uto - 16 Januar,2018 - 11:49:39

U or­ga­ni­za­ci­ji  Pla­ni­nar­sko- ski­ja­škog klu­ba „ Haj­la ” iz Ro­ža­ja, u znak sje­ća­nja na Sa­fe­ta Ma­vri­ća Ća­ka, odr­ža­n je  22. Me­mo­ri­jal­ni po­hod na Haj­lu, na ko­joj je ovaj vr­sni pla­ni­nar tra­gič­no iz­gu­bio ži­vot, pri­pre­ma­ju­ći se za osva­ja­nje naj­vi­šeg vr­ha svi­je­ta, Mont eve­re­sta. Na smotri je učestvovalo preko 350 planinara.    

Kandidat NVO za člana SAVJETA RTCG!

Ponedeljak - 15 Januar,2018 - 05:53:41

Ovim putem vas obavještavamo da je  Centar za razvoj nevladinih organizacija ( CRNVO) odlučio da podrži imenovanje Radoša Mušovića, za člana Savjeta RTCG-a kao predstavnika nevladinih organizacija iz oblasti zaštite ljudskih prava i sloboda, ostvarivanjem i zaštitom: nacionalne, rodne ukupne ravnopravnosti; prava na zdravu životnu sredinu; prava potrošača; prava lica sa invaliditetom ili prava na obrazovanje i socijalnu zaštitu. 

Istraživanje

Ponedeljak - 15 Januar,2018 - 03:22:31

Mladi u Crnoj Gori su u lošem položaju kada je riječ o zapošljavanju, dok se situacija u pogledu nalaženja posla pogoršala u posljednjih pet godina, pokazalo je istraživanje Centra za građansko obrazovanje (CGO). Istraživanje je pokazalo da su veze i poznanstva u percepciji građana i dalje najvažniji kriterijum na osnovu kojeg poslodavci zapošljavaju, a tek nakon toga slijede obrazovne reference i kompetencije.

Tribina

Ponedeljak - 15 Januar,2018 - 03:21:26

“ Kako prepoznati simptome i naučiti kako kvalitetno živjeti sa reumom ”, bio je naziv tribine koju je  u sali Dvorca kralja Nikole organizovala NVO “ Povjerenje ”, kao završni dio projekta “ Reuma ne ubija, ali stvara velike probleme ”. Kod reumatskih bolesnika od velikog značaja je fizikalna terapija koja se u zavisnosti od tegoba može primjenjivati na nekoliko načina, poručeno je sa tribine.

Posjeta

Ponedeljak - 15 Januar,2018 - 03:20:47

Predstavnici Crnogorskog društva za borbu protiv raka (CDPR) obišli su tokom vikenda 102 učenika većinom iz podgoričkih osnovnih škola koji se odmaraju tokom zimskog raspusta u drugoj smjeni od tri predviđene u Odmaralištu Dječjeg saveza Podgorica na Veruši. Tradicionalno predstavnici CDPR-a u mjesecu januaru su sa njima razgovarali o problemima koje sa sobom donosi pušenje, koje kasnije nažalost prelazi u zavisnost i time postaje jedna od teže izlječivih bolesti zavisnosti.  

Prezentacija projekta

Petak - 12 Januar,2018 - 01:06:17

Projekat “ Sloboda dolazi ” koji ima za cilj razvijanje svijesti mladih o LGBT populaciji i prevenciji homofobičnog nasilja, a koji realizuje NVO Multimedijalni studio Bijelo Polje, počeo je  prezentacijom planiranih aktivnosti i očekivanih rezulatata.

Predavanje

Petak - 12 Januar,2018 - 01:05:14

  U organizaciji Udruženja pčelara „ Ibar “ u Rožajama je održano predavanje na temu „ Pčelarenje tokom cijele godine i upotreba hemijskih sredstava “. U sklopu predavanja  posebno je istaknuta važnost upotrebe ljekova za zaštitu pčelinjih društava.  

Istraživanje

Četvrtak - 11 Januar,2018 - 11:54:15

  Lideri Demokratske partije socijalista (DPS) i Demokratske Crne Gore, , najbolji su kandidati na predsjedničkim izborima, pokazalo je istraživanje Centra za demokratijui  ljudska prava (CEDEM) o političkom javnom mnjenju. Većina građana, njih 62,2 odsto, podržava članstvo Crne Gore u Evropskoj uniji (EU), dok 21,4 odsto smatra da država ne treba da postane članice Unije.    

Pages